GOL STOJIM U GUSTOM MRAKU

GOL STOJIM U GUSTOM MRAKU

IVICA ŠODAN 2008. (132 str.) — Književnost Cijena: € 2,65 redovni popust od 10% ISBN 978-953-163-311-6 Dodaj u košaricu

U ovoj najnovijoj zbirci pjesama, Ivica Šodan donosi vlastiti izbor dosadašnjih pjesničkih ostvarenja uz novo napisani ciklus “Posljednje nebo”. Tako knjiga objedinjava gotovo u cijelosti dvije zbirke poezije objavljene u zadnjih osam godina: U predvorju skamenjenog neba i Bestežinsko stanje te uz nadodane nove pjesme čini cjeloviti opus ovog nadarenog pjesnika.
U ovoj knjizi poezije razabiru se uporišna mjesta na kojima pjesnik, na svoj osobit način, kolabrira riječju svojoj “tamnosti – svjetlosti”, s jednim naglašenim oniričkim prostorom kojemu korijene nalazimo u pjesnikovu odnosu spram unutrašnjeg nemira i htjenja iznalaženja puta na “svjetlosnu dionicu”.  Pri tome je jezik često bremenit neuobičajenim sintagmama u kojima se izmjenjuje, čas pjesnik – Profet, čas pjesnik – Pasatist. Pjesnik se kreće u prostoru gdje nema toponimskih odrednica, lokalizama. Riječ je o konfesionalnom pjesništvu s jakom nadrealističkom komponentom, a uz to, ovo je pjesništvo jakog egzistencionalističkog naboja. Dakle, na vertikali profetsko – skrušenog pojašnjavanja samo/svijeta treba tražiti i buduća istraživanja ovog pjesnika.
Autor je inžinjer elektrotehnike i informatike. Piše poeziju, drame i priče za djecu koje objavljuje u časopisima. Objavio je dvije zbirke poezije: U predvorju skamenjenog neba (2001.) i Bestežinsko stanje (2003.) i dvije zbirke kratkih priča Kaleidoskop (2006.) i Nestvarni kao mit (2008.).

ISBN 978-953-163-311-6