6 DRAMA

VANČA KLJAKOVIĆ 2004. (264 str.) — Književnost Cijena: € 2,65 (20 kn) redovni popust od 10% ISBN 953-163-216-2 Dodaj u košaricu

Šest drama je prva knjiga koju objavljuje poznati splitski redatelj Vanča Kljaković, a čiji tekstovi su izvođeni u kazalištima Splita, Zagreba i Pule. Kao redatelj postavljao je brojne kazališne komade  u više hrvatskih kazališta, te snimio nekoliko cjelovečernjih igranih filmova. (Duga ulica-omnibus, Jedanaesta zapovijed, Kužiš, stari moj, Usporeno kretanje, Marjuča ili smrt). Na televiziji je među ostalim snimio Bužu i Giovannija po tekstovima Živka Jeličića, seriju o starom Zagrebu po vlastitim tekstovima, neke djelove serije Zagreb nepokoreni grad, te prvi dio serije Naši i vaši. Napisao je i nekoliko radio drama, te kazališne komade Susreti i Bobo, izvedenih u DK Gavella u režiji Boška Violića. Ostalih šest drama nalaze se u ovoj knjizi.
Vanča Kljaković piše živo, dijalozi su mu realni, a događaji i situacije bliske našima. Njegove su drame rado gledane, prožete su humorom koji je sačuvan u pisanom tekstu i lako ih se i sa zanimanjem čita.