BALADA O BRODU OD PAPIRA. Proze

BALADA O BRODU OD PAPIRA. Proze

JERKO LJUBETIĆ 2019. (164 str.) — Književnost Cijena: € 9,29 redovni popust od 10% ISBN 978-953-163-482-3 Dodaj u košaricu

U ovoj knjizi autor donosi šest kratkih priča koje se živo referiraju na priče naših iseljenika kojima je autor posvetio veći dio svoj života. Realističnost prikaza, likovi koji su mogli zaista postojati i događaji koji zapanjuju realnošću i fantazijom odlika su ove književnosti koja se čita lakoćom. Autor je majstor kratke priče, žanra koji je postao rijedak posljednjih godina a koji traži veliko iskustvo i znanje.

Do sada je napisao i objavio pedesetak priča, tri drame, dva romana, tridesetak lirskih djela te više književnih eseja.

Ljubetić je sredinom šezdesetih godina živio u Čileu i djeci u Punta Arenasu predavao hrvatski jezik, a po povratku u Split angažirao se na prevođenju suvremene čileanske književnosti na hrvatski jezik. Ljubetić je pisao reportaže o Čileu i njegovim građanima te je izuzetno zaslužan za recepciju književnosti autora hrvatskog podrijetla koji pišu na španjolskom.

Čileanski predsjednik dodijelio mu je 2004. godine, povodom stogodišnjice rođenja Pabla Nerude, počasnu predsjedničku medalju.

ISBN 978-953-163-482-3