Internet knjižara

 

Na ovoj stranici je objašnjen postupak naručivanja, plaćanja, isporuke knjiga i časopisa koje nudimo u Internet knjižari, kao i postupak reklamacije i povrata.

Prodavatelj knjiga je Književni krug Split, a Kupac je svaki posjetitelj Internet knjižare koji popuni elektronski obrazac narudžbe te ga pošalje Prodavatelju. Kupac u Internet knjižari ne može naručivati knjige za daljnju prodaju, jer taj posao Prodavatelj regulira posebnim ugovorom i pod drugačijim uvjetima.

Po primitku narudžbe Prodavatelj će Kupcu poslati e-mail poruku sa potvrdom narudžbe. Prodavatelj će Kupcu isporučiti knjige najkasnije u roku od deset dana od dana narudžbe odnosno od dana kada je uplata primljena. Prodavatelj će, kako bi se izbjegla oštećenja u manipulaciji, knjige zapakirati ili u zaštitne koverte (manja narudžba) ili u kartonsku kutiju (paket). Kod preuzimanja knjiga, Kupac je dužan provjeriti eventualna oštecenja na knjigama. U slučaju da oštećenja postoje, treba ih odmah reklamirati poštanskom djelatniku, odnosno odbiti preuzeti takvu pošiljku.

Ukoliko vrijednost naručenih knjiga ne prelazi 70,00 kn, prodavatelj će u računu iznos iskazan u narudžbi uvećati za iznos poštarine odnosno poštanske naknade za otkupninu (ako je riječ o pouzeću). Poštarina može iznositi od 15,00 do 35,00 kn po paketu (ovisno o težini i vrijednosti pošiljke), a kod otpreme pouzećem pošta zaračunava i naknadu na iznos otkupnine koja iznosi 3,66% od vrijednosti otkupnine (za detalje pogledajte cjenik poštanskih usluga na http://www.posta.hr).
Za sve narudžbe u vrijednosti većoj od 70,00 kn poštarina je besplatna.

Kupac račun može platiti pouzećem ili općom uplatnicom.
Kod plaćanja općom uplatnicom Kupac ne smije zaboraviti upisati u "poziv na broj odobrenja" broj predračuna odnosno narudžbe. U ovom slučaju knjige će biti isporučene Kupcu po primitku uplate na žiro-račun Prodavatelja:
Književni krug Split HR 90 2360000 1101462559

Kupcu - pravnoj osobi Prodavatelj će na temelju primljene narudžbe dostaviti račun koji će Kupac platiti virmanom.

Kupcima iz inozemstva Prodavatelj će nakon primljene narudžbe e-mailom poslati ponudu -predračun (proforma invoice) sa cijenama iskazanim u Eurima ili USD te iznosom troškova špedicije, transporta i poštarine za naručeno. Kupcu će knjige biti isporučene po primitku uplate (devizne doznake) na devizni račun Prodavatelja.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
- isporuka artikala koje Kupac nije naručio
- isporuka artikala koji imaju grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
Kupac ima pravo reklamirati Prodavatelju uočene nedostatke u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. O sadržaju reklamacije Kupac će obavijestiti Prodavatelja e-mailom. Nakon primitka opravdane reklamacije, Prodavatelj će e-mailom Kupcu odobriti zamjenu reklamiranog artikla ili u slučaju nemogućnosti zamjene artikla, povrat novca. Prodavatelj će Kupcu nadoknaditi poštanske troškove povrata robe u svim opravdanim slučajevima.

 

 
     
  BIBLIOTEKA SPLITSKI KNJIŽEVNI KRUG
  BIBLIOTEKA SABRANA DJELA MARKA MARULIĆA
  BIBLIOTEKA MARULIANUM
  COLLOQVIA MARVLIANA
  BIBLIOTEKA KNJIGA MEDITERANA
  BIBLIOTEKA ZNANSTVENIH DJELA
  BIBLIOTEKA SUVREMENIH PISACA
  BIBLIOTEKA VARIA
  POMORSKA BIBLIOTEKA
  BIBLIOTEKA ANTOLOGIJA
  BIBLIOTEKA HVARSKI KNJIŽEVNI KRUG
  BIBLIOTEKA DANI HVARSKOGA KAZALIŠTA
  BIBLIOTEKA POSEBNA IZDANJA
  BIBLIOTEKA MOGUĆNOSTI
  BIBLIOTEKA ČAKAVSKA RIČ
  ČASOPIS MOGUĆNOSTI
  ČASOPIS ČAKAVSKA RIČ